Het domein Bautershof

Het domein

Het domein Bautershof is een bosrijk domein van ca 5 ha. In de twee kamphuizen en op het kampeerterrein verwelkomen we jaarlijks honderden jongeren en iets oudere jongeren.

Voor zachte recreatie

Het domein is het ganse jaar rond toegankelijk voor zachte recreatie: wandelen, joggen, fietsen… Ook honden zijn bij ons welkom, weliswaar aangelijnd.
Wanneer je het domein binnenrijdt bereik je de parking. Vandaaruit kan je met stootkarren de kamphuizen en kampeerterrein bereiken.
Naast wandelaars, vakantiegangers en kampeerders kunnen ook fietsers hun hart ophalen in het Bautershof. Het Haspengouwse fietsroutenetwerk werd recentelijk uitgebreid en doorkruist het domein.

Speelplezier

Ook kinderen beleven speelplezier in het Bautershof. De meer dan 3ha bos op het domein zijn openlijk toegankelijk om in te spelen. Een deel van dit bos wordt ter beschikking gesteld van het lokaal jeugdwerk maar blijft steeds toegankelijk voor onze bezoekers. In juli en augustus organiseert de lokale jeugddienst jaarlijks “Bouwspeelplaats”. Deze gratis activiteit voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar biedt de mogelijkheid om in diverse spelvormen boomhutten en kampen te sjorren. Alles gebeurt met respect voor de aanwezige natuur!
Groepen die in deze periode op ons domein verblijven zijn meer dan welkom om hierop aan te sluiten! Er wordt enkel gevraagd om begeleiding voor de deelnemende kinderen te voorzien en om op voorhand in te schrijven bij de jeugddienst: 011/70.18.80 of via info.jeugddienst@sint-truiden.be

Verantwoord bosbeheer

Om het bos duurzaam en met kennis van zaken te kunnen onderhouden is Bautershof vzw aangesloten bij de Zuid-Limburgse Bosgroep. Ook werken we aan een uitgebreid bosbeheerplan voor de komende 20 jaar.

De graspleinen en de vijver

Het Bautershof telt meerder leuke graspleinen waar geravot, gespeeld en gesport mag worden.
Het paradepaardje van ons domein is zeker en vast de vijver waarvan, doordat hij centraal ligt, alle aanwezigen en bezoekers kunnen genieten.
Hoewel de vijver heel mooi is om naar te kijken is hij niet geschikt om te zwemmen of in te spelen. Vissen op karper kan wel indien de vissen terug worden geworden.

Afval

Ook op het Bautershof wordt er gesorteerd. Er is een sorteerhoek voor alle recycleerbare materialen en verspreid op het domein staan er verschillende vuilnisbakken. Denk aan de natuur en ga verstandig om met je afval!

Wees welkom

Domein Bautershof is een mooi domein in een prachtige omgeving. Je zal zeker genieten van je verblijf. Iedereen met een hart voor dieren en respect voor de natuur is meer dan welkom op ons domein!