Het Cardijncentrum

Bij de boekingscentrale van Het Centrum voor Jeugdtoerisme kan dit kamphuis gehuurd worden onder de naam “BAUTERSHOF GROOT
cardijncentrum
Het Cardijncentrum is een goed ingericht kamphuis dat een C-typering kreeg vanuit Toerisme Vlaanderen. Het bestaat uit een hoofdgebouw met een capaciteit van 56 personen en een voorgebouwtje met een capaciteit van 16 personen. Beide delen zijn voorzien van centrale verwarming.
Beide gebouwen zijn met elkaar verbonden en vormen een geheel maar het hoofdgebouw kan afzonderlijk gehuurd worden naargelang de plaatsbehoefte van de groep.
Het voorgebouwtje wordt niet afzonderlijk verhuurd. Hetgaat hier om een aanvulsel op het hoofdgebouw dat onafhankelijk hiervan te weinig ruimte biedt voor de activiteiten van een tweede groep.
Indien dit voorgebouwtje niet mee gehuurd werd door de verblijvende groep kan het wel gebruikt worden voor onze interne werking : vergaderingen van de Raad van Bestuur of de vrijwilligersploeg, werkweekends, planningsdagen, enz....
Bij het vastleggen van een reservatie bij het CJT is het belangrijk dat de gewenste capaciteit wordt doorgegeven!
slaapzaal_groot
Aan de hand van het aantal personen dat door de groep doorgegeven wordt, bepaalt het CJT of het volledige Cardijncentrum of enkel het hoofdgebouw gehuurd wordt.
Indien een groep meer ruimte wenst voor de geplande activiteiten of extra lokalen door het volledige Cardijncentrum te huren, moeten er minstens 57 personen opgegeven worden, zelfs al is de groep kleiner in aantal.
De maximumcapaciteit van het kamphuis (72 personen) mag daarentegen nooit overschreden worden!
 • Tot 56 personen : Cardijncentrum hoofdgebouw
 • Vanaf 57 personen tot 72 personen : volledig Cardijncentrum (hoofdgebouw en voorgebouwtje)
 • Het Cardijncentrum kan zelfstandig of in combinatie met het Klein Kamphuis (26 personen) gehuurd worden. In juli en augustus kan het eveneens gecombineerd worden met het Kampeerterrein (tot 100 personen in tenten).

groot_kamphuis

Cardijncentrum hoofdgebouw : tot 56 personen

 • Volledig toegankelijk voor andersvaliden. 1 aangepaste douche en 1 aangepast toilet geïntegreerd in de sanitaire ruimtes.
 • Slaapzalen: 2 voor 24 personen en 1 voor 8 personen : allen voorzien van ingemetselde stapelbedden met per bed een matras, een hoofdkussen en een deken
 • Sanitair: 1 sanitaire ruimte per grote slaapzaal met elk 3 douchen en 1 wastrog met 4 kranen
  wasbakken_groot
 • Toiletten: 4 toiletten, 3 urinoirs, 1 wastafel
 • Grote dagzaal:toogmeubel met dubbele pompbak, 3 frigo’s en allerlei glazen / 16 tafels en 45 stoelen / groot filmdoek en prikborden
 • Refter:10 tafels en 25 stoelen / 1 diepvriezer, prikborden
  toog
 • Kleine dagzaal:3 tafels, 15 stoelen, prikborden
 • Gang: 2 tafels, grote vestiaire met kastruimte, prikbord
 • Keuken: koelkast, microgolfoven, percolator voor 5 liter koffie, groot gasvuur met 6 branders en oven, oliefriteuse voor 2 x 12 liter olie kook- en eetgerief voor 60 personen 
 • Geen bestek!
 • Bergruimte :verschillende rekken voor het stockeren van materialen of voedingswaren, kuismateriaal (borstels, aftrekkers, emmers, dweilen). Geen kuisprodukten!
  keuken

Cardijncentrum Volledig : tot 72 personen (hoofdgebouw + voorgebouw)

 • Extra ter beschikking in voorgebouwtje :
 • Toilet: gedeeld gebruik met coördinator waarvan het bureel aansluit op dit voorgebouwtje
 • Zaaltje: projectievlak op muur, prikbord, 3 tafels en 15
  klein_keukentje
 • stoelenkoelkast en uitgeruste kitchenettehoek: gasvuur met 4 branders, pompbak, eet- en kookgerei voor 20 personen. Geen bestek!
 • Verdieping: badkamer met douche en toilet, 2 wastafels, 2 slaapkamers voor 6 personen en 1 slaapkamer voor 4 personen. Ingemetselde stapelbedden. Per bed een matras, een hoofdkussen en een deken

Kampvuur

Dit is toegestaan op het domein maar enkel op de daartoe voorziene plaats! Deze kampvuurweide is voorzien van een grote grindcirkel op voldoende afstand van de bomen. Er wordt verwacht dat de verblijvende groep zorgt voor de nodige veiligheidsmaatregelen: een brandblusser en een veilige afstand van het vuur voor de aanwezigen. Na afloop van het kampvuur moet de groep ervoor zorgen dat het vuur volledig gedoofd is en de kampvuurplaats opgeruimd is.
Er mag hout gesprokkeld worden in het bos maar er wordt in geen geval schade toegebracht aan de bomen en struiken op het domein!

Stilte en respect voor de buren en de andere groepen op het domein (Klein Kamphuis en Kampeerterrein)

’s Avonds is het buiten stil vanaf 22u00 tot 08u00 ’s morgens. Aan het kampvuur kan er gezongen worden of gitaar gespeeld maar na 22u00 mag er geen versterkte muziek gespeeld worden! Een nachtspel kan maar na 22u00 mag er geen gebruik gemaakt worden van versterkte muziek, megafonen, fluitjes, toeters, enz...